25 Şubat 2011 Cuma

127 Hours

Yaşıma göre, izlediğim ya da konusu, kurgusu, oyunculukları, zamanlaması, çekim süreci vs.hakkında bilgi sahibi olduğum film sayısı fena sayılmaz.
Açık yüreklilikle söyleyebilirim, bu film şu ana kadar gördüğüm "durduğu yeri en iyi bilen film". Konusu (özellikle de gerçek oluşu itibariyle) gerçekten hikayeye tanık olan herkesi zorlayacak bir mevzu olması sebebiyle hem duygusal hem de görsel anlamda sömürüye çok açık.
Ammavelakin büyük insan Danny Boyle bu tarz ucuz bir yol yerine nerede, olayın hangi bölümüne ne kadar süreyle değinmesini gerektiğini bilerek çok sağlam bir film ortaya çıkarmış. Çekim tarzı da böylesine klostrofobik bir hikayeyi içselleştirmemizi kolaylaştırıyor.
Başrol (hatta neredeyse tek) oyuncusu James Franco idolüm haline gelmiş durumda. Natalie Portman ile ikisini akademik başarılarının yanında bu kadar sağlam adımlarla oluşturdukları kariyerleri sebebiyle idol edinmiş durumdayım. Her ikisini de fiziksel avantajlarının ekmeğini yemek ve para basmak yerine kendilerini her daim zorlayacak rolleri tercih ettikleri için gıptayla takip ediyorum.
Sözün özü bu film başka bir yönetmen ya da başrol oyuncusunun elinde olsaydı manipüle edilip posası çıkarılmış olurdu. Çok şükür ki olabilecek en mükemmel kombinasyonun ellerinde varolmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder